Hét év börtön a kisvárdai kórházi rablónak

Az elítélt a múlt év májusában támadt a gyógyintézetben egy orvosi ellátásra igyekvő nőre.

 

http://www.weborvos.hu/cikk/14/135964/1.jpgHét év börtönbüntetésre ítélte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság azt a férfit, aki a kisvárdai kórházban, a lépcsőházban rabolt ki egy beteg nőt, maradandó egészségkárosodást okozva támadásával - közölte a bírósági sajtószóvivő szerdán az MTI-vel.

A megyei bíróság az ügyben első fokon eljáró Kisvárdai Városi Bíróság ítéletét hagyta jóvá, amely így jogerőre emelkedett - mondta Nyakó Zsuzsanna elnökhelyettes.

Az elítélt - akit mellékbüntetésként 5 évre eltiltottak a közügyek gyakorlásától is - a múlt év májusában támadt a gyógyintézetben egy orvosi ellátásra igyekvő nőre. A lépcsőházban kétszer arcon ütötte, megpróbálta kitépni a kezéből a táskáját, s miután nem tudta, ellökte.

A sértett leesett a lépcsőn, a férfi ekkor magához vette a táskát, miközben a segítségért kiabáló áldozatát bántalmazta, trágár módon szidalmazta, megöléssel is fenyegette. A rabló elfutva a helyszínről, a kórház udvarán átkutatta a táskát, abból a pénztárcát és egy mobiltelefont magához vett, majd a kerítésen átmászva távozott az egészségügyi intézmény területéről.

A nő az esésben ás a bántalmazástól csigolyatörést, agyrázkódást, illetve az arcán zúzódásos sérülést szenvedett, amely maradandó egészségkárosodással járt.

A bíróság az ítélet kiszabásánál enyhítő körülményt nem, súlyosítót viszont talált, mivel a vádlott beteg ember sérelmére, kórházban követte el a bűncselekményt.

2009-06-10 11:43

Forrás: MTI