A mindennapi munka tudománya

Kisvárda (V. P.) - A magyar tudomány napja tisztelgés az ősök előtt, akik e területen munkálkodtak, s munkálkodnak napjainkban is.

A magyar tudomány napja november 3-a. 1825-ben e napon a pozsonyi országgyűlésen egy évi jövedelmét ajánlotta fel a Magyar Tudós Társaság megalapítására gróf Széchenyi István.

Az egész hónapban tartó országos rendezvénysorozat részének tekinthető, az idén immáron harminchetedik alkalommal megtartott - tehát okkal és joggal hagyományosnak mondható - tudományos ülés Kisvárdán, a Felső-szabolcsi Kórházban. Az eszmecserére ebben az évben november 5-én, hétfőn került sor. A tanácskozáson a kórház orvosai és szakdolgozói a mindennapos munkáik során szerzett, s az esetek sokaságával igazolt tapasztalataikat, tanulságos szakmai történeteket feldolgozva prezentálták az egyes osztályokon folyó gyógyító, s egyben tudományos munka eredményességét. A tudományos ülésen elhangzó hét előadást az ezeket követő kötetlen beszélgetés és vita tette még eredményesebbé a több mint három órán át tartó információ- és tapasztalatcserén. A kisvárdai kórház dolgozói mellett, s a megye kórházainak képviselőin kívül jöttek vendégek Sátoraljaújhelyből és Debrecenből is, de ott voltak a fórumon a térség háziorvosai, sőt még a Bodrogköz is képviseltette magát a gyógyító munkát végző orvosokkal.

Nemcsak megyénkből, hanem a tágabb régióból is érkeztek orvosok és kórházi dolgozók a kisvárdai tudományos ülésre