Megosztom elismerésemet a polgárokkal

Kisvárda (V. P.) - Ez évben Kisvárda Városért Pro Urbe kitüntetést dr. Mezey Károly, a Felső-szabolcsi Kórház sebészeti osztályának vezető főorvosa kapta.

Az augusztus 20-ai elismerés átadásán dr. Mezey Károly és felesége a közönség vastapsának kíséretében ment fel a Várszínpadra és vette át, több évtizedes gyógyító s az egy évtizedes aktív politikai, közéleti (mint országgyűlési képviselő, 1985-1994 között) tevékenysége, s ma is aktív szerepvállalásának - számos civil szervezet, kuratórium vezetőségi tagja - elismeréseként a megérdemelt kitüntetést, dr. Oláh Alberttől, a város polgármesterétől. Ő maga, a kitüntetés átvételét követően a következőket mondta:

- Megmondom őszintén, hogy nagyon boldog vagyok. Általában nem szeretem a kitüntetéseket, s a vele járó ceremóniákat. Most ez nagyon-nagyon jólesett, és külön örülök annak az indoklásnak amit a polgármester úr is mondott, hogy közéleti és politikai tevékenységemért kaptam. Meg vagyok győződve, mint ahogy az országnak, úgy ennek a városnak és körzetének is rendkívül fontos volt a rendszerváltás, amiben tevékenykedtem. Ebben a vonatkozásban úgy érzem, hogy ezt a díjat meg kell osztanom a város és a körzet polgáraival, akik engem abba a helyzetbe juttattak, hogy tudtam tenni ezért a városért és körzetéért. Úgy látom, hogy ennek az eredménye meg van. A város és körzete erősödik, polgárosodik, gazdagodik, s szép jövő előtt áll - fejezte be a meghatottságtól, és a közönség nem várt vastapsától is meglepődött, meghatódott, villáminterjúnkat dr. Mezey Károly.

Felvételünkön a kitüntetés átadásának pillanata
A kitüntetés