Kitüntetések, kinevezések a kórházban

A felső-szabolcsi egészségügyi intézményben négyszázan csak a minimálbért kapják

Kisvárda (V. P.) - Semmelweis Ignác születésének 183. évfordulója alkalmából - a korábbi évek hagyományainak megfelelően - a hét elején ünnepséget rendeztek a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórházban.

Az ünnepségen dr. Novák Miklós szülész-nőgyógyász osztályvezető főorvos méltatta és ismertette az anyák megmentőjének szakmai életútját. A bevezető gondolatok után Harsányi Imre főigazgató köszöntötte a megjelenteket, s röviden szólt az irányítása alá tartozó kórház helyzetéről, illetve szakmai tevékenységéről, s a fejlesztési irányokról. Az intézmény vezetője nem ünneprontásnak szánta, de azért megjegyezte: ugyan jól jött az egészségügyi dolgozóknak a 27,2 százalékos béremelés, ám a felső-szabolcsi kórházban még mindig több mint négyszázan csak a minimálbért, azaz a bruttó 40 ezer forintot vihetik haza. Márpedig - hangsúlyozta a főigazgató - a becsületes, lelkiismeretes és felelősségteljes munka a jelenleginél sokkal jobb anyagi elismerést érdemelne.

Anyagi elismerés

A beszédek után adták át - ugyancsak hagyományosan - az idei ünnepség kitüntetéseit, s a kinevezésekről szóló okiratokat. Az elismeréseket Gubik Tibor alpolgármester nyújtotta át az arra érdemesített dolgozóknak. Főorvossá nevezték ki dr. Rubi Zsuzsannát és dr. Jakab Andrást, míg adjunktussá dr. Czeglédi Zsuzsannát és dr. Rozinka Antalt. Semmelweis Ignác Emlékéremmel ismerték el több évtizedes munkáját dr. Berecz István és dr. Lakatos József főorvosoknak, Lakó Csabáné főnővérnek, Várnagy Istvánné ápolónőnek és Bubonyák Imre festő szakmunkásnak.

Kiváló kórházi munkáért oklevelet tizennégy dolgozó vehetett át. Az intézményben negyedszázada dolgozó és jelenleg is alkalmazásban állók közül közel harmincan részesültek emléklapos elismerésben. Valamennyi kitüntetést és elismerést kapott dolgozónak anyagiakban is kifejezte tiszteletét a kórház vezetése.