Dollárcsekk a kisvárdai kórháznak

Kisvárda (KM - K. B.) - Amíg tegnap a GE Hungary Rt. kisvárdai gyára új gyártósorral, addig a helyi kórház éppen az említett cég GE Fund nevű alapítványa jóvoltából -'kereken 25 ezer - dollárral gazdagodott.

 

A jelentős összegű csekk tegnapi átadásán többek mellett jelen volt dr. Wohl Péter, a GE Hungary Rt. elnökhelyettese is. A kisvárdai kórház főigazgatója, Harsányi Imre köszöntőjében elmondta, az intézmény igen fontos és nélkülözhetetlen diagnosztikai műszereket vásárol majd a kapott összegből.A csekk átadási ceremóniáján " elhangzott az is, a GE alapítványa (nem elsősorban a jelképesség keresése, hanem inkább a véletlen miatt) kereken háromszázhatvanöt  különböző projektet támogat, így elosztva az év minden napjára jut az adományokból:
A cég filozófiája ugyanis- az, hogy a gyárainak - legyenek azok a világ bármely pontján is - a helyi közösség jó polgárainak kell lenniük. Ezt a nemes szándékot elismerve és a gesztust megköszönve dr. Oláh Albert polgármester beszédében aláhúzta: az adomány a kézzelfoghatóságon túl szimbolikus is, mert a megye egyik légnagyobb gyára segítette általa a város legnagyobb intézményének tevékenységét.

Az adomány átadásának pillanata