Új és értékes eszközzel gazdagodott a kisvárdai gyermekosztály

A hajdúböszörményi Jövõnkért Alapítvány nemrég adta át a kisvárdai kórház gyermekosztályának azt a Bilibed nevû készüléket, amely az újszülöttek fénykezelésére szolgál.

Az alapítvány elnöke, Kelemen Lajos az ajándékozáskor így fogalmazott: - Alapítványunk kórházakat, egészségügyi intézményeket segít. Persze egyéni bajokat is igyekszünk orvosolni, így mozgássérült gyermekeknek segítünk gyógyászati segédeszközökkel, de akár képzési támogatást is tudunk adni. Ez a most átadott fototerápiás eszköz hozzájárul ahhoz, hogy a vér bilirubinszintjét csökkentse, s az újszülöttek besárgulását megakadályozza. Információim szerint nemcsak Kisvárdán, hanem az egész megyében ez az elsõ olyan jellegû készülék, amelynek révén elérhetõ, hogy a gyermekeken ne kelljen infúziós vércserét végezni.


Dr. Molnár Sándor osztályvezetõ fõorvos: - Nagy örömmel vettük át a készüléket. Minden eszköz jól jön, ami a munkánkat segíti, s betegeink ellátását javítja. Örülök azért is, mert egyre magasabb színvonalon tudjuk gyógyítani betegeinket.