Életmentő gép a fa alatt

 

A decemberi segélykérés nyitott fülekre és pénztárcára talált Kisvárdán.

 

Kisvárda (V. P.) - December végén megjelent számunkban "Segélykérés" címmel közöltük Bódi József kisvárdai lakos segítséget kérő levelét.

Az írás lényege az volt, hogy a nyolcadik éve betegeskedő férfi egy légzőkészülék megvásárlásához kért segítséget. A gép nélkül ugyanis, állapotának rohamos romlása miatt, bármelyik pillanatban megfulladhat. A gép ára 280 ezer forint. Már mindenki a Szent estére készült, amikor délután csengettek Bódi József lakásán. A férj és felesége fogadta a Felső-Szabolcsi Kórház főigazgatóját dr. Harsányi Imrét, a kórház műszaki osztályának vezetőjét Miklósi Józsejet és a Tüdőgondozó Intézet vezető főorvosát Dr. Vedres Annát. A vendégek ajándékot vittek, méghozzá értékes meglepetést.

- Az újságokból értesültünk a felhívásáról - mondja a kórház főigazgatója. Ennek alapján kórházunk vezetése úgy döntött, hogy saját tulajdonába megvásárolja a készüléket, ami valójában egy alvászavar-javító készülék. Azért igyekeztünk a készüléket mielőbb átadni, hogy karácsonykor már ne kelljen izgulnia Bódi úrnak, akinek intézményünk személyes használatra átadta a készüléket.

Nem gondoltam volna, hogy levelemre ilyen gyorsan választ kapok, s főleg arra nem számítottam, hogy már a szent este előtt már megkapom ezt a készüléket. Nem is tudom elmondani örömömet, többet ér ez nekem, mint bármilyen ajándék - osztotta meg örömét lapunkkal a megajándékozott.

- Ez a gép megkönnyíti a beteg életét, és biztonságosabbá teszi mindennapjait - tájékoztatott a Tüdőgondozó Intézet vezető főorvosa. - Hála istennek ritka ez a betegség, így viszonylag kevés embernek van ilyen alvászavar-javító készülékre szüksége. Ugyanakkor mindenképpen indokolt és főleg nagy előny, hogy Bódi úrnak már van. Hiszem, hogy nyugodtabb lesz az élete.

Amilyen gyors volt a segítség és az ajándékozás, olyan gyors volt az elköszönés, hisz mindenki igyekezett haza a családja körében ünnepelni. Már elhagytuk a lakást, amikor a főigazgató még elmondta, térségünkben nagyon sokan vannak még rászorultak. Ezért hoztuk létre a "Kórház Barátainak Alapítványát" melynek számlaszáma: OTP kisvárdai fiókja: 1040443644311203.