Ugrás a tartalomhoz

A Tesco-Global Áruházak Zrt. által 2020. évben meghirdetett Ön választ, mi segítünk program

„Növessz szárnyakat!” – a COVID – 19 járvány alatt helyt álló egészségügyi szakemberek mentális egészségvédelme

 

Az egész társadalom fokozott érzelmi megterhelést él át a 2020. márciusában kezdődő és máig a mindennapjainkban élő COVID-19 járvány miatt. A betegek fokozott kihívás elé állított pszichés állapota mellett azonban nem feledkezhetünk el az ellátók, az egészségügyi szakemberek mentális egészségéről és mentálhigiéniájáról sem.


Ebben a túlterhelt és folyamatos krízisnek tekinthető időszakban kiemelten fontos, hogy megtaláljuk magunk számára, és segítsük megtalálni kollégáink számára azokat a lehetőségeket, amelyek célzottan és kellően praktikusan segíthetnek a helyzetekben keletkező érzelmi kihívásokkal való pszichés megbirkózásban.


A frontvonalban lévő egészségügyi dolgozók lelki támogatására a Kisvárdai Kórház Barátainak Alapítványa a dolgozók számára ingyenesen elérhető, segítségnyújtó szolgáltatást tervezett és valósított meg az elmúlt időszakban a TESCO „Ön választ, mi segítünk” közösségi programján keresztül: a mentálhigiénikus által irányított krízisintervenciós tréning és a csoportos és egyéni segítő beszélgetések segítették a dolgozókat.

Ezek a szolgáltatások nem jelentettek egészségügyi ellátást vagy pszichoterápiát, és nem is helyettesítették azt, hanem segítséget nyújtottak a csoportos tréningek alkalmával saját erőiket felszínre hozva, önmaguk lelki egészségének megóvásában, ezzel is segítve a rájuk bízott betegek lelki felépülését. 

 

GALÉRIA

Megközelíthetőség