Allergológiai szakellátás

1. Információ

 

Szakrendelő címe:

Kisvárda, Árpád út 26,  Főépület alagsor

 

A rendelés elérhetőségei:

Telefon:  + 36 45 502-100 /5230 mellék

Fax: + 36-45/415-252

 

Rendelési idő:

HÉTFŐ: 09:00 - 15:00

 

Előjegyzés:

Előjegyzési időpontkéréshez, kérjük, hívja a Szent Damján Görögkatolikus Kórház előjegyzési telefonszámát,

hétfőtől-csütörtökig: 07:30 - 16:00,
pénteken: 07:30 - 13:30. óra között.

Beteg előjegyzési telefonszám: 06-45-502-122

A telefonos előjegyzés könnyebb lebonyolítása érdekében, kérjük,
hogy a hívás megkezdése előtt készítse elő TAJ kártyáját!

Előjegyzést az elojegyzes@kisvardakorhaz.hu email címen keresztül is kérhet.

 

2. Általános tájékoztatás

 

Hogyan történik a betegfelvétel, hol van a regisztráció ?

A Kórház 2.sz. információs pultjánál (gyógyászati bolt) kell jelentkezni, amely a főépület bejárati szintjénél található.

 

Igénybevétel módja

Beutaló köteles

 

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot ?

Allergológiai szakrendelésen új betegeknél előjegyzés van, a  visszarendelt betegeinket az ambuláns lapon feltüntetett időpontban fogadjuk.

 

Van e várólista ?

Várólista nincs.

 

Honnan kell a beutaló ?

Szakorvosi vagy házi orvosi beutaló szükséges, vagy a visszarendelt betegeknek az előző ambuláns lap alapján, ha az hat hónapon belüli.

 

Milyen egyéb utasításokat kell követni ?

Központi információs pultnál történő bejelentkezést követően a kapott sorszámmal a szakrendelő előtt türelemmel kell várakozni. Kérjük betegeinket, hogy dokumentumaikat készítsék elő és az asszisztensnőnek kérés esetén nyújtsák át azokat. A behívás nem minden esetben történik sorszám szerint.

 

Területi ellátási kötelezettség

Az ÁNTSZ által közzétett listában megtekintheti a Szent Damján Görögkatolikus Kórház területi ellátási kötelezettségét szakma szerinti bontásban.

A „Település ellátási adatlap” opción belül. „Település kiválasztásá”-nál be kell írni a települést és kilistázza, hogy adott szakma esetén melyik kórház a területileg illetékes.

 

Mivel foglalkozik a rendelés, milyen panaszokkal, tünetekkel, betegséggel lehet ide fordulni ?

Az allergológia az orvostudomány allergiás betegségek diagnosztikájával és kezelésével foglalkozó ága. Az allergia túlérzékenységet jelent, az immunrendszer túlzott reakciója olyan, egyébként ártalmatlan anyagokra, amelyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről.

 

Mire számítson a rendelésen ?

A vizsgálat során a diagnózis felállításához az odaillő terápia megítéléséhez szükségünk van a beteg korábbi kórtörténetének, korábbi gyógyszerelésének, jelen panaszainak pontos ismeretére.  Indokolt esetben allergiás bőrpróbát végzünk – Prick teszt, 15-20 és 40 perces várakozási időt követően történik az eredmény kiértékelése. Lehetőség van vérből végzett allergia teszt elvégzésére, amely légúti és a táplálkozási allergia kivizsgálását segíti. 

A vizsgálat kapcsán a betegségével kapcsolatosan tájékoztatást kap, szükség esetén gyógyszeres javaslatot teszünk és a beteget esetlegesen további szakvizsgálatokra irányítjuk. A fentiekből is látható, hogy minden esetben érdemes a betegnek a korábbi orvosi dokumentációit, alkalmazott gyógyszerének pontos listáját magával hoznia. Kérjük azon betegeinket, akiknek önálló tájékoztatása nehezen megoldható, lehetősége szerint kísérővel érkezzenek.

 

A szakrendelések dolgozó orvos:

Rendelő orvos: Dr. Farkas Margit

Megközelíthetőség