Fül-Orr-Gégészeti Osztály

Osztály megnevezése: Fül-Orr-Gégészeti Osztály

Címe: 4600 Kisvárda Árpád u. 26.

Helye: Hotelépület 2. emelet

Telefon: 06-45/502-132 (nővérpult)

Osztályvezető főorvos: Dr. Nagy Tibor

Osztályvezető ápoló: Dr. Kruppa Józsefné

Tevékenységi kör, osztály bemutatása:

Az osztály ellátja a területi ellátási kötelezettségéhez tartozó települések akut fül-orr-gégészeti teendőit (fulladás, vérzés, idegentest, szédülés, akut hallásvesztés) és a tervezett műtéteket.

Gyermekeken a műtéteket - a szakmai kollégium ajánlásának megfelelően- általános narcosisban végezzük. Felnőtteken a műtétek döntő többségét szintén általános narcosisban történik.

  • FESS - endoszkópos melléküreg sebészet /az osztály fő profilja/
  • Orrsövény műtét. Orrkagylókon végzett műtétek
  • Mandula, orrmandula műtét
  • Fülműtétek meghatározott fajtái.
  • Gégén végzett, nem csonkító jellegű terápiás és diagnosztikus beavatkozások
  • Traumatológiai ellátások
  • Idegentestek eltávolítása
  • Gyulladásos megbetegedések kezelése
  • Tumoros beteg kezelése-ápolása
  • Halláscsökkenésben, fülzúgásban, szédülésben szenvedő betegek infúziós kezelése

Műtét / kezelés előtti teendők:

Műtétet megelőző nap este 10 óráig ételt, éjfélig folyadékot fogyaszthat. Beavatkozás reggelén az altatóorvos rendelése szerinti rendszeresen szedett gyógyszereit be kell venni. Ékszereket, fogászati protézist, ki illetve le kell venni. Személyi higiéné, alapos száj toalett után kerülhet sor a tervezett beavatkozásra.

Műtét / kezelés utáni teendők:

Műtétet követően, ha az anaesthesiologus orvos külön nem tiltja, 2 óra elteltével folyadékot fogyaszthat. 6 órán keresztül nem kelhet fel, csak segítséggel. Az Ön ellátása érdekében kérjük, hogy látogatói közül egy közvetlen hozzátartó legyen jelen. Az osztály elhagyását a szolgálatot teljesítő ápolónőnek jelezni szükséges.

Beutalás rendje, felvétel kritériuma:

Járóbeteg szakrendelésről vagy Sürgősségi Betegellátó Osztályról kerülhet sor osztályos felvételre.

Mit hozzon magával felvételkor:

Felvételéhez az alábbi dokumentációkat kérjük: korábbi leletek, ami a műtéthez, kezeléséhez szükséges. Más intézményben készült CT felvétel, anaesthesiológiai ambuláns lap.

Hálóruha, köntös, papucs, legalább 2 db törölköző, alsónemű, pohár, evőeszköz, tisztálkodási felszerelés, WC papír, papír zsebkendő.

Lehetőleg ne hozzon magával:

Ékszert, nagyobb értékű pénzt, bankkártyát. Az Intézmény nem vállal felelősséget a behozott értékekért, csak kizárólag akkor, ha kérik annak elzárását.

Étkezés:

Egyéni tálcás rendszerben naponta háromszor, illetve szükség szerint lehetőség van dietetikus szaktanácsadásra és diéta igénybevételére.

Látogatási rend:

A beteglátogatás rendjét a Betegtájékoztatók menüpont alatt találja.

Az osztályon 08:00 – 09:00, valamint 14:00 – 15:00 óra között vizit és olyan szakmai munka folyik, amely miatt ezen időszakokban a látogatás kérjük mellőzni. Kérjük a betegeket, ez idő alatt tartózkodjanak a kórteremben!

Érdeklődés a beteg állapotáról:

Tájékoztatás - előzetes írásbeli nyilatkozat kitöltése után- a beteg által megjelölt személyeknek adható. Az osztályon fekvő betegekről érdeklődni személyesen az osztályvezető főorvostól, valamint a kezelőorvostól lehet.

Elbocsátás az osztályról:

A kezelőorvos 24 órával megelőzően tájékoztatja a beteget hazameneteléről. Az osztályról történő elbocsátáskor zárójelentést kap. Amennyiben a család nem tudja a hazaszállítást megoldani és a beteg közúti forgalomban nem utaztatható, a betegszállítás igénybe vehető.

Megközelíthetőség