Szülészet-nőgyógyászati osztály

Osztály megnevezése: Szülészet-Nőgyógyászati Osztály

Címe: 4600 Kisvárda Árpád u. 26.

Helye:

Hotel épület 6. emelet: terhespatológia és nőgyógyászati részleg

Hotel épület 7. emelet: szülőszoba, gyermekágyas részleg, újszülött részleg

Telefon:

Szülőszoba: 06-45/502-148

Gyermekágyas részleg: 06-45/502-147

Újszülött részleg: 06-45/502-146/3247 mellék

Terhespatológia és nőgyógyászati részleg: 06-45-502-146

Osztályvezető főorvos: Dr. Novák Miklós

Osztályvezető ápoló: Országh Lászlóné

Tevékenységi kör, osztály bemutatása:

Normál szülések, patológiás terhességek és a szülészeti események ellátása. Nőgyógyászati műtétek csaknem teljes spektruma, amely magába foglalja az endoszkópos műtéteket, meddő betegek kivizsgálását és az uroginekológiai műtéteket. A szülészeti fájdalomcsillapítás különböző módszerei, így a gerincközeli (epidurális) anesztézia is elérhetők. A gyermekágyas részlegen az édesanyák folyamatosan együtt lehetnek az újszülöttekkel (Rooming in).

Beutalás rendje, felvétel kritériuma:

Nem sürgős műtétre, kivizsgálásra, kezelésre a pácienseink általában előre egyeztetett időpontban kerülnek felvételre. Az egyeztetés a szakrendeléseken, a műtéti előjegyzés mindig az I. szakrendelésen (Ambulancia) történik.

Sürgősségi felvétel: Szülésre való jelentkezés közvetlenül a szülőszobán történik (7. emelet), egyéb esetekben nappal az információs pultnál történő regisztrációt követően az I. Szakrendelésen (Ambulancia). Ügyeleti időszakban regisztrálni nem kell, az akut panaszokkal az osztályon jelentkezőket az ügyeletes orvos látja el.

Előjegyzett betegek felvétele az információs pultnál történő regisztrációt követően az I. szakrendelésen (Ambulancia) történik.

Mit hozzon magával felvételkor:

  • A várandósok házassági anyakönyvi kivonatot, ill. apasági nyilatkozatot
  • Terhes kiskönyvet, előző vizsgálati leleteket
  • Személyi igazolványt, lakcím kártyát, TAJ- kártyáját
  • Amennyiben van, korábbi zárójelentéseit, ambuláns lapjait, egyéb vizsgálati eredményeit
  • Rendszeresen szedett gyógyszereiről emlékeztetőt
  • Hálóruhát, papucsot, tisztálkodási eszközöket, személyes higiénés felszereléseit, evőeszközöket.

Lehetőleg ne hozzon magával:

Ékszert, nagyobb értékű pénzt, bankkártyát. Az Intézmény nem vállal felelősséget a behozott értékekért, csak kizárólag akkor, ha kérik annak elzárását.

Műtét/ kezelés előtti teendők:

Műtétre általában egyeztetett időpontban, kivizsgálást követően (laboratóriumi vizsgálat, belgyógyászati és anaeszteziológiai orvosi vizsgálat) veszünk fel beteget. Önnek be kell tartania a kivizsgálás során előírtakat. Az előkészítésről a felvételt követően fog kapni tájékoztatást.

Műtét/ kezelés utáni teendők:

A teendőket (életmód, fizikai aktivitás, étrend, ellenőrzés időpontja) kezelőorvosa az elbocsátást megelőzően elmondja önnek, de tartalmazni fogja a zárójelentése is

Étkezés:

Napi háromszori étkezés biztosított az osztályon fekvő betegeknek a közös étkezőben. Egyéni, tálcás tálalás van, a szükség szerinti diéta biztosításával.

Látogatási rend:

A beteglátogatás rendjét a Betegtájékoztatók menüpont alatt találja.

A 6. emeleten a látogatók bemehetnek a kórtermekbe, a gyermekágyas részen a látogatók fogadására az előtérben van lehetőség. A postoperatív őrzőben egy beteghez egy látogató léphet be.

Érdeklődés a beteg állapotáról:

Az osztályon fekvő betegekről érdeklődni személyesen lehet a kezelőorvostól, az osztályvezető főorvostól, valamint ügyeleti időben az ügyeletes orvostól.

Az osztály szakdolgozói csak a beteg általános állapotát érintő kérdésekben adhatnak felvilágosítást. Telefonos érdeklődésre csak kivételesen, előzetes egyeztetés esetén van lehetőség

Elbocsátás az osztályról:

Az elbocsájtás várható időpontját a beteggel előre közöljük, szükség esetén a hozzátartozóval is. A betegszállítás más intézménybe, otthonába orvosi elrendelés alapján, a beteg állapotának és igényének figyelembe vételével történik. Megrendelését az osztályos orvos végzi.

Megközelíthetőség