Sürgősségi Betegellátó Osztály

Osztály megnevezése: Sürgősségi Betegellátó Osztály

Címe: 4600 Kisvárda Árpád u. 26.

Helye: A Hotel épület melletti földszintes zöldtetős épületben található.

Telefon: 06-45/502-165

Osztályvezető főorvos: Dr. Sayej Walid

Osztályvezető ápoló: Kropkóné Popovics Tímea

Tevékenységi kör, osztály bemutatása:

Súlyos, életveszélyes, akut fájdalommal küszködő, sürgős ellátást igénylő betegek fogadása. Az osztály 11 ágyon végzi fekvőbeteg ellátási tevékenységét. Rendelkezünk szükség esetén igénybe vehető elkülönítő kórteremmel is. Az osztály feladataiból és jellegéből adódóan „hosszú” ápolási tevékenységet nem végez. Állapot-stabilizálást illetve rövid megfigyelést követően a betegeket elhelyezzük a számukra végleges ellátást nyújtó betegellátó osztályon vagy otthonába bocsátjuk.

Beutalás rendje, felvétel kritériuma:

A nap 24 órájában fogadja a rászoruló betegeket, beutaló nélkül is igénybe vehető. A sürgős szükség fogalmát az 52/2006.(XII.28) EüM rendelet határozza meg.

Mit hozzon magával:

A Sürgősségi Betegellátó Osztályra való felvételhez TAJ kártya szükséges, ennek hiányában más személyazonosító irat. Súlyos/életveszélyes állapotú betegek esetén ezekre sincs szükség, későbbiekben pótolható. Jó, ha Önnél van feljegyezve a rendszeresen szedett gyógyszereinek neve, adagja, ismert betegségei neve, esetleg allergia vagy túlérzékenység jelölése, régebbi kórházi dokumentációi.

Lehetőleg ne hozzon magával:

Ékszert, nagyobb értékű pénzt, bankkártyát. Az Intézmény nem vállal felelősséget a behozott értékekért, csak kizárólag akkor, ha kérik annak elzárását.

Vizsgálat előtti teendők:

A Sürgősségi Betegellátó Osztályhoz forduló vagy ide beszállított betegek a Triage pultnál jelentkezhetnek, illetve az Országos Mentőszolgálat munkatársai is ide érkeznek a betegekkel. A Triage pultban szakképzett szakdolgozó kollégák a panaszok, a betegség, az elmondottak, ill. a triage vizsgálat közben tapasztaltak alapján ún. sürgősségi ellátási szintre sorolják be a betegeket. A későbbiekben ennek alapján folytatódik a betegellátás. Ez a triage szint határozza meg a várakozási időt és az ellátási sorrendet is.

Az Intézményünkben alkalmazott sürgősségi osztályozási rendszer (triage) világszerte elfogadott.

  1. Az ellátás nem érkezési sorrendben történik!
  2. Triage munkatársaink a panaszai és tünetei alapján besorolják Önt az állapotának megfelelő szintre.
  3. Az ellátási szinthez tartozó időablakon belül megkezdődik az Ön orvosi ellátása.
  4. Az ellátás megkezdéséig kérjük szíves türelmét!

 

Triage szint

Ellátás megkezdése várhatóan

Kritikus

AZONNAL

Életveszélyes

15 percen belül

Sürgős

30 percen belül

Sürgető

60 percen belül

Halasztható

120 percen belül

Triage táblázat

Az Ön ellátásának megkezdése a betegforgalom függvényében változhat!

Látogatási rend:

A beteglátogatás rendjét a Betegtájékoztatók menüpont alatt találja.

Érdeklődés a beteg állapotáról:

Betegségével kapcsolatos információt csak személyesen közlünk a hozzátartozóval, illetve a beteg által megnevezett személlyel. A vonatkozó jogszabályok szerint telefonon érdeklődő harmadik fél részére nem adható tájékoztatás.

Betegszállítás:

A beteg szállítás (vizsgálatokra, más intézménybe, otthonába) orvosi elrendelés alapján, a beteg állapota és igényének figyelembe vételével történik. Megrendelését az osztályon kijelölt munkatárs végzi.

Megközelíthetőség