II. Belgyógyászati szakellátás

1. Információ

 

Szakrendelő címe:

Kisvárda, Árpád u. 26. - Főépület földszint szakrendelések

 

A rendelés elérhetőségei:

Telefon:  + 36 45/502-100/5133 mellék

Fax: + 36-45/415-252

 

Rendelési idő:

 

HÉTFŐ

7:30 – 16:00

KEDD

7:30 – 15:30

SZERDA

7:30 – 15:30

CSÜTÖRTÖK

7:30 – 16:00

PÉNTEK

7:30 – 15:30

 

Előjegyzés:

Előjegyzési időpontkéréshez, kérjük, hívja a Szent Damján Görögkatolikus Kórház előjegyzési telefonszámát,

hétfőtől-csütörtökig: 07:30 - 16:00,
pénteken: 07:30 - 13:30. óra között.

Beteg előjegyzési telefonszám: 06-45-502-122

A telefonos előjegyzés könnyebb lebonyolítása érdekében, kérjük, hogy a hívás megkezdése előtt készítse elő TAJ kártyáját! 

Előjegyzést az elojegyzes@kisvardakorhaz.hu email címen keresztül is kérhet.

 

2. Általános tájékoztatás

 

Hogyan történik a betegfelvétel, hol van a regisztráció ? 

Ha a beutaló a MedSolSmart rendszerben már elkészült, vagy ha nincs elektronikus beutaló, akkor a 1.sz. információs pultnál (főbejárat) kell jelentkezni.

 

Igénybevétel módja

Beutaló köteles.

 

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot ?

Belgyógyászati szakrendelésen új betegeknél előjegyzés van, a gondozott betegeinket az ambuláns alapon feltüntetett időpontban fogadjuk.

 

Van e várólista ?

Várólista nincs.

 

Honnan kell a beutaló ?

Szakorvosi vagy házi orvosi beutaló szükséges, vagy gondozott betegeknek az előző ambuláns lapon feltüntetett időpontján, ha az hat hónapon belüli.

 

Milyen egyéb utasításokat kell követni ?

Központi információs pultnál történő bejelentkezést követően a kapott sorszámmal a szakrendelő előtt türelemmel kell várakozni. Kérjük betegeinket, hogy dokumentumaikat készítsék elő és az asszisztensnőnek kérés esetén nyújtsák át azokat. A behívás nem minden esetben történik sorszám szerint.

 

Területi ellátási kötelezettség

Az ANTSZ által közzétett listában megtekintheti a Szent Damján Görögkatolikus Kórház területi ellátási kötelezettségét szakma szerinti bontásban.

A „Település ellátási adatlap” opción belül. „Település kiválasztásá”-nál be kell írni a települést és kilistázza, hogy adott szakma esetén melyik kórház a területileg illetékes.

 

Mivel foglalkozik a rendelés, milyen panaszokkal, tünetekkel, betegséggel lehet ide fordulni ?

A belgyógyászat olyan orvosi szakterület, amely az emberi szervezet egészét érintő betegségekkel  foglalkozik, az emberi testet egészében vizsgálja. Az emberi test belső szerveinek (szív- és érrendszer, légző-vérképző-,emésztőszervek, máj, belső elválasztású mirigyek) gyógyításával foglalkozik, körébe tartozóknak tekintik általában mindazon betegségeket, melyeket gyógyszerekkel lehet kezelni, ellentétben a sebészi betegségekkel. Házi orvosi beutalóval érkező betegeknél ezen betegségek diferenciált diagnosztikája, diagnózis felállítása és gyógyszeres kezelése, valamint ezen betegek gondozása történik.

 

Mire számítson a rendelésen ?

A vizsgálat során a diagnózis felállításához az odaillő terápia megítéléséhez szükségünk van a beteg korábbi kórtörténetének, korábbi gyógyszerelésének, jelen panaszainak pontos ismeretére. A rendelésen részletek fizikális vizsgálat történik, illetve EKG- vérnyomásmérést végzünk. A vizsgálat kapcsán a betegségével kapcsolatosan tájékoztatást kap, szükség esetén gyógyszeres javaslatot teszünk és a beteget esetlegesen további szakvizsgálatokra irányítjuk. A fentiekből is látható, hogy minden esetben érdemes a betegnek a korábbi orvosi dokumentációit, alkalmazott gyógyszerének pontos listáját magával hoznia. Kérjük azon betegeinket, akiknek önálló tájékoztatása nehezen megoldható, lehetősége szerint kísérővel érkezzenek.

 

A szakrendelések dolgozó orvosok:

Dr. Balogh István, Dr. Czeglédi Zsuzsanna, Dr. Száldobágyi Enikő

Megközelíthetőség