Ugrás a tartalomhoz

Tájékoztatás betegosztályozás alkalmazásáról a Gyermekosztályon

Tájékoztatás betegosztályozás alkalmazásáról a Gyermekosztályon

 

Tisztelt Betegünk!

 

Osztályunkon 2023. január 1-től az ügyeleti időben történő ellátás során (hétköznap 15:30-tól reggel 07:30-ig, hétvégén és ünnepnapokon) betegosztályozási rendszert (triázs) alkalmazunk, annak érdekében, hogy a beteg gyermek megérkezése pillanatától már szakmai szempontból legyen besorolva a neki leginkább szükséges ellátási kategóriába.

Ez a betegosztályozási rendszer (triázs), egy nemzetközileg elfogadott, egységes elveken alapuló, jól kidolgozott szisztéma, mely a betegbiztonságot garantálja.

Az érkezés jelzésének pillanatától először a gyermekét fogadó ápoló meghallgatja a panaszokat, majd néhány vizsgálat elvégzését követően (pulzus és légzés számlálás, véroxigénszint meghatározás, testhőmérséklet mérés, vérnyomásmérés) a meghatározott algoritmust követve egy triázskategóriába sorolja a gyermeket, melyet a vizsgálati eredmények rögzítése után az ügyeletes orvossal ismertet.

A triázskategóriák a sürgősségi ellátásban szinteket jelölnek, a várakozási időt tehát az adott eset súlyossága határozza meg, nem pedig az érkezési sorrend!

A Magyar Sürgősségi Triázs Rendszer 5 sürgősségi szintet különböztet meg adott időablakkal az ellátás megkezdését vagy ismételt állapotfelmérést tekintve:

  1. azonnali beavatkozás szükséges
  2. kritikus – 15 perc
  3. sürgős – 30 perc
  4. nem sürgős – 60 perc
  5. halasztható – 120 perc

A hozzánk érkező beteg gyermek esetében kérjük, hogy bizalommal forduljanak szakdolgozóinkhoz, akik a megfelelő ellátás érdekében végzik szakmai munkájukat, szorosan együttműködve az orvosi ellátással!

 

Köszönjük!

 

Kisvárda, 2023.01.20.

Megközelíthetőség