I. Belgyógyászati szakellátás

1. Információ

 

A szakrendelő címe:

Kisvárda, Árpád u.26 - Főépület földszint szakrendelések.

 

A rendelés elérhetőségei:

Telefon: +36-45/502-100/5169
Fax: +36-45/415-252

E-mail: kvkhinfo@elender.hu

 

Rendelési idő:

HÉTFŐ

7:30 – 15:30

KEDD

SZERDA

7:30 – 16:00

CSÜTÖRTÖK

7:30 – 16:00

PÉNTEK

 

Előjegyzés:

Előjegyzési időpontkéréshez, kérjük, hívja a Szent Damján Görögkatolikus Kórház előjegyzési telefonszámát,

hétfőtől-csütörtökig: 07:30 - 16:00,
pénteken: 07:30 - 13:30. óra között.

Beteg előjegyzési telefonszám: 06-45-502-122

A telefonos előjegyzés könnyebb lebonyolítása érdekében, kérjük, hogy a hívás megkezdése előtt készítse elő TAJ kártyáját!

Előjegyzést az elojegyzes@kisvardakorhaz.hu email címen keresztül is kérhet.

 

2. Általános tájékoztatás

 

Hogyan történik a betegfelvétel, hol van a regisztráció?

Ha a beutaló a MedSolSmart rendszerben már elkészült, vagy ha nincs elektronikus beutaló, akkor a 1.sz információs pultnál (főbejárat) kell jelentkezni.

 

Igénybevétel módja

Beutaló köteles.

 

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot?

Belgyógyászati szakrendelésen új betegeknél előjegyzés van, a gondozott betegeinket az ambuláns lapon feltüntetett időpontban fogadjuk.

 

Van -e várólista?

Várólista nincs.

 

Honnan kell a beutaló?

Szakorvosi vagy házi orvosi beutaló szükséges, vagy gondozott betegeknél az előző ambulans lapon feltüntetett időpont alapján, ha az hat hónapon belüli. 

 

Milyen egyéb utasításokat kell követni?

Központi információs pultnál történő bejelentkezést követően a kapott sorszámmal a szakrendelő előtt türelemmel kell várakozni. Kérjük betegeinket, hogy dokumentumaikat készítsék elő és az asszisztensnőnek kérés esetén nyújtsák át azokat. A behívás nem minden esetben történik sorszám szerint.

 

Területi ellátási kötelezettség

Az ANTSZ által közzétett listában megtekintheti a Szent Damján Görögkatolikus Kórház területi ellátási kötelezettségét szakma szerinti bontásban.

A „Település ellátási adatlap” opción belül. „Település kiválasztása”-nál be kell írni a települést és kilistázza, hogy adott szakma esetén melyik kórház a területileg illetékes.

 

Mivel foglalkozik a rendelés, milyen panaszokkal, tünetekkel, betegséggel lehet ide fordulni?

A belgyógyászat olyan orvosi szakterület, amely az emberi szervezet egészét érintő betegségekkel foglalkozik, az emberi testet egészében vizsgálja. Az emberi test belső szerveinek (szív- és érrendszer, légző-, vérképző-, emésztőszervek, máj, belső elválasztású mirigyek) gyógyításával foglalkozik, körébe tartozóknak tekintik általában mindazon betegségeket, melyeket gyógyszerekkel lehet kezelni, ellentétben a sebészi betegségekkel. Házi orvosi beutalóval érkező betegeknél ezen betegségek differenciált diagnosztikája, diagnózis felállítása és gyógyszeres kezelése, valamint ezen  betegek gondozása történik.

Mire számítson a rendelésen?

A vizsgálat során a diagnózis felállításához az odaillő terápia megítéléséhez szükségünk van a beteg korábbi kórtörténetének, korábbi gyógyszerelésének, jelen panaszainak pontos ismeretére. A rendelésen részletes fizikális vizsgálat történik, ill. EKG- vérnyomásmérést végzünk. A vizsgálat kapcsán a betegségével kapcsolatosan tájékoztatást kap, szükség esetén gyógyszeres javaslatot teszünk és a beteget esetlegesen további szakvizsgálatokra irányítjuk. A fentiekből is látható, hogy minden esetben érdemes a betegnek a korábbi orvosi dokumentációit, alkalmazott gyógyszereinek pontos listáját magával hoznia. Kérjük azon betegeinket, akiknek önálló tájékoztatása nehezen megoldható, lehetősége szerint kísérővel érkezzenek.

 

A szakrendelésen dolgozó orvosok:

Rendelő orvosok: Dr. Fehér Mária, Dr. Száldobágyi Enikő, Dr. Bujdos Etelka

 

Megközelíthetőség