Ugrás a tartalomhoz

huskroua-1702-8.2-0086

„DAGANATOS MEGBETEGEDÉSEK MEGELŐZÉSE NÉGY ORSZÁG NÉGY KÓRHÁZÁBAN” címmel egyedülálló projekt megvalósítására kapott európai uniós támogatást a magyar Felső-Szabolcsi Kórház, a szlovák Királyhelmeci Kórház, a román Nagykárolyi Önkormányzat, valamint az ukrán Ökörmezői Járási Kórház. A projekt kiemelkedő jelentőségét a közös történelmi és kulturális örökséggel bíró partnerek együttműködése adja.

A PROJEKT CÉLJA: fokozni a megvalósításban résztvevő országok érintett térségeinek gazdasági teljesítőképességét és versenyképességét az egészségügyi ellátás színvonalának javításával, a humánerőforrás fejlesztésével, új eszközök beszerzésével.

A PROJEKT CÉLCSOPORTJA: a nők. Az odaadó feleség, a gondoskodó anya, az önmagát megvalósító üzletasszony, aki halandó és sebezhető. A közös szakmai irányelvek alapján beszerzésre kerülő mammográfok és ultrahangok segítségével megvalósulhat a legfontosabb szekunder prevenciós tevékenység, a lakóhelyközeli szűrés, mely során felismerhetővé válnak az emlődaganat kialakulására figyelmeztető állapotok, és ezáltal megkezdhető a betegség időbeni kezelése, csökkentve ezzel az emlődaganat miatti halálozást, mert aki időt nyer, életet nyer.

Fontos a lakosság szemléletváltásának elindítása, támogatása, az egyéni felelősség hangsúlyozása, az öngondoskodó képesség erősítése. Ennek érdekében a partnerek a helyi sajátosságokra szabott szűrőprogramokat, oktatásokat szerveznek, módszertani leírásokat dolgoznak ki. 

 

A projekt azonosítószáma: HUSKROUA/1702/8.2/0086

A projekt megvalósításának időtartama: 12 hónap

A támogatás összege: 932 043,34 €

További információk: https://huskroua-cbc.eu/

 

This website was created and maintained with the financial support of the European Union.

Its contents are the sole responsibility of Felső-Szabolcsi Hospital and do not necessarily reflect the views of the European Union.

Megközelíthetőség