Epilepszia szakrendelés

1. Információ

 

A szakrendelő címe:

Kisvárda, Árpád u.26 - Főépület földszint - Neurológia szakrendelők

 

A rendelés elérhetőségei:

Telefon: +36-45/415-255

Mellék: 5171

 

Rendelési idő:

HÉTFŐ:

 

 

KEDD:

14.00-15.00

 

SZERDA:

11.30-15.30

 

CSÜTÖRTÖK:

13.00-14.00

 

PÉNTEK:

 

 

 

Előjegyzés:

Előjegyzési időpontkéréshez, kérjük, hívja a Szent Damján Görögkatolikus Kórház előjegyzési telefonszámát,

hétfőtől-csütörtökig: 07:30 - 16:00,
pénteken: 07:30 - 13:30. óra között.

Beteg előjegyzési telefonszám: 06-45-502-122

A telefonos előjegyzés könnyebb lebonyolítása érdekében, kérjük, hogy a hívás megkezdése előtt készítse elő TAJ kártyáját!

 

2. Általános tájékoztatás

 

Hogyan történik a betegfelvétel, hol van a regisztráció?

Az Epilepszia Szakrendelés beutalóköteles. Családorvosi beutalóval a központi információs pultnál történik a beteg regisztráció.

 

Igénybevétel módja

Beutaló köteles.

 

Hogyan kérhet előjegyzési időpontot?

Előjegyzés van, várólista nincs, a rendelési napokon 12 óráig beérkezett, beutalóval rendelkező beteget még azon a napon el tudjuk látni.

 

Van-e várólista?

Várólista nincs.

 

Honnan kell a beutaló?

Beutalót a háziorvos, gyermekorvos, Sürgősségi Osztály orvosa mellett más szakterületek szakorvosa is adhat, amennyiben epilepsziás jellegű rosszullétet feltételez a betegnél.

 

Területi ellátási kötelezettség

Felső-Szabolcs, Alsó-Borsod és a Bereg.

 

Mivel foglalkozik a rendelés, milyen panaszokkal, tünetekkel, betegséggel lehet ide fordulni?

A szakrendelés felnőtt és gyermek epilepsziás betegek kivizsgálását és gondozását végzi.

 

Mire számítson a rendelésen?

A beteg panaszaira vonatkozó részletes kikérdezésre, további betegségeire vonatkozó adatkérésre, majd ezt követően részletes ideggyógyászati fizikális vizsgálatra kerül sor. Ezt követően amennyiben szükséges további műszeres, illetve laboratóriumi vizsgálatokra történő utalás, illetve előjegyeztetés történik a beteg tájékoztatása ezek mibenlétét, illetve szükségességét illetően. Gyógyszeres kezelés beállítása, illetve arra történő javaslat megadása, ha ez szakorvosi jogosultság. Kontrollvizsgálatra történő visszarendelés, szükség esetén gondozásba vétel. Amennyiben a betegség jellege és a beteg állapota indokolja kórházi felvételre történő javaslat.

 

További tájékoztatás

Epilepszia Szakrendelésünk kórházi háttere a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórház Neurológiai Osztálya, ahová kórházi megfigyelés és kivizsgálás céljából a beteget szükséges esetben felvesszük. Legtöbbször viszont ambulanter kivizsgálás történik. Korszerű videó-EEG készülék áll rendelkezésünkre, általában már az epilepszia szakrendelésen történő vizsgálat napján el tudjuk végezni az EEG-t, és ki is leletezzük (országszerte általában 1-2 hónapot kell várni az EEG leletre!!!). Gyermekeknél spontán alvásban történnek az EEG vizsgálatok, szükség szerint felnőtteknél alvásmegvonást követő alvásban is végzünk EEG vizsgálatot.  Lehetőségünk van kórházunkban koponya CT vizsgálat elvégzésére (azonnal is, ha erre klinikai szükség van), valamint koponya MR előjegyzésre.

Fejlett és jól használható számítógépes park segíti az adminisztratív feladatok elvégzését Valporate sav és carbamazepine gyógyszerszint vizsgálatokra van lehetőségünk kórházunk laboratóriumában. 

 

A szakrendelésen dolgozó orvosok:

Dr. Benkő György

Helyettesítés esetén a rendelő orvos személye változhat.

Megközelíthetőség