Ugrás a tartalomhoz

Kórházlelkészi szolgálat

Isten nem az alkalmasakat hívja el, hanem az elhívottakat teszi alkalmassá - Kórházlelkészeink és beteglátogatónk tevékenysége

A kórházlelkészség küldetése, hogy a kórházba került embereknek lelki támaszt nyújtson, elérhetővé tegye számukra a lelkipásztori szolgálatot. A beteggel és a dolgozóval való kapcsolatteremtés nagyon fontos, egy közös úton való elindulás, egy olyan úton, amelyen együtt haladhatnak az Isten által, egy közös cél megtalálása felé.

Ezzel az elhivatottsággal szolgálnak kórházlelkészeink és beteglátogatónk. "A betegágyak mellett számtalanszor tapasztaljuk, hogy az Isten közelsége központi helyet foglal el egy beteg ember életében. Sajátos módon, de megfogalmazódik benne az, hogy "Istenem segíts rajtam". "

Papjaink fő feladata a Szentségek kiszolgáltatása (Szentgyónás, Szentáldozás, Betegek Szentsége, Keresztelés), emellett segítő beszélgetés a betegek és a dolgozók számára.  A református lelkész az Úrvacsora kiszolgálásával, istentiszteleti alkalmakkal, illetve segítő beszélgetésekkel nyújt támaszt a betegek és a dolgozók mindennapjaiban. A beteglátogató kiemelt tevékenysége a beteglátogatás, segít választ keresni miértekre, a beteg további életútjának kérdéseire, s a beszélgetéssel kapcsolatban természetesen titoktartás kötelezi.

Kórházlelkészi szolgálatunk munkatársai odafigyelést, együttérzést, megértést és időt ajándékoznak a másik embernek.  Keressék őket intézményünkben bizalommal!

Elérhetőségek:  

 

  

Mosolygó Tibor

Görögkatolikus Kórházlelkész - 06 30/ 399-8915 

Kovács Róbert

Görögkatolikus Kórházlelkész - 06 30/ 476-0902

Oláh Szilvia

Református Kórházlelkész - 06 30/ 953-5977

Linzenbold József

Római Katolikus Kórházlelkész - 06 45/ 405-104

Jónás Julianna

Római Katolikus Beteglátogató - 06 20/ 284-1765

 

A Görögkatolikus Egyház által működtetett helyi általános iskola bemutatása:

Szent György Görögkatolikus Általános Iskola


Megközelíthetőség