Ugrás a tartalomhoz

Társadalmi szerepvállalás

Kórházunk elkötelezett abban, hogy lehetőségeit önzetlenül felhasználva, többféle módon is hozzájárulhasson a társadalom egészséges jólétéhez.

Nagy hangsúlyt fektetünk a szemléletformálásra, a megelőzésre, a prevenciós tevékenységekre, rendszeresen szervezünk civil szervezetekkel közösen szűrőprogramokat, felhívva a figyelmet a tudatosság és az egyéni felelősség szerepére.

Fontosnak tartjuk, hogy az egészséges életmódra nevelés már gyermekkorban elkezdődhessen, ennek jegyében szakembereink rendszeresen tartanak egészségnevelő foglalkozásokat óvodások részére. Iskolások körében sikeresek a pályaorientációs napok, ahol betekintést nyújtunk az orvosi-ápolói hivatás értékes mindennapjaiba, valós élethelyzeteket láthatnak intézményünk különböző osztályain, és nem csak kérdezhetnek, de gyakorlatban is kipróbálhatják például az újraélesztés lépéseit. Hisszük, hogy ezek az alkalmak is fokozhatják a fiatalokban az empátiát, a segítőkészséget.

A Magyar Vöröskereszttel évente többször is véradó napokat szervezünk, térségünk munkáltatói számára pedig szervezett kitelepüléseken tudunk egészségügyi alapszűréseket tartani. Megtalálhatóak vagyunk rendezvényeken, lakosságközeli eseményeken egyaránt.

Az orosz-ukrán háború kitörése mindannyiunk számára kihívásokat jelentett, melyre azonnal reagálva, erős hittel és összefogással léptünk túl a kórház falain. Már az első napoktól kezdve ott voltunk a menekülteket fogadó ellátási pontokon, és együtt dolgozva más szakemberekkel és civilekkel, azt tettük, amit eddig mindig is: embereken segítettünk. Mindemellett mindent megtettünk azért, hogy adománycsomagokkal segítsük a kárpátaljai egészségügyi intézményeket.

Aktív szerepet vállalunk az egészségügyi terület iránt érdeklődők szakképzésében, célunk, hogy magabiztos elméleti és gyakorlati tudással, empatikus, emberbarát attitűddel léphessenek a betegellátás színterére. 

Kórházunk számára fontos a környezettudatosság, folyamatosan keressük azokat a megoldásokat, melyek környezetbaráttá tehetik működésünket, hozzájárulnak a környezet védelméhez. A költségmegtakarítás elve is évről-évre jellemző szempont, amely a hatékony energiafelhasználás eredménye lehet.

Folyamatosan arra törekszünk, hogy munkatársaink észrevételeire is építve, egyre jobb munkakörülményeket teremthessünk, szerethető munkahely legyünk számukra.

Továbbra is hasonló szemlélettel igyekszünk megvalósítani terveinket, elérni céljainkat, mert hisszük, hogy minden felelősségteljes lépés segít jobbá válni, többet tenni szűkebb és tágabb környezetünkért.  

 

Társadalmi tevékenységeinkből:

Csatlakoztunk az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét programjához

Október-novemberi szűrőprogramok

Játékos, egészségnevelő foglakozásokat tartottak munkatársaink ovisoknak

A Katolikus Társadalmi Napokon képviseltük kórházunkat szeptember utolsó hétvégéjén

Egészséges életmód percek ovisoknak a kisvárdai kórház szakembereivel

Pályaorientációs nap iskolásoknak

24 órás egészségügyi szolgálattal segítjük a regisztrációs pontok munkáját

Pályaorientációs nap a Felső-Szabolcsi Kórházban

Drogprevenciós előadás

Újraélesztés Világnapja

A Down-szindróma világnapja


Megközelíthetőség