Ugrás a tartalomhoz

Hírek

2023-07-31

Tájékoztató és Dr. Velkey György gondolatai a bizottsági választás jelentőségeiről.

Vármegyei Etikai Bizottság Választás

2023. augusztus 1. és augusztus 15. napja között tartják a Vármegyei Etikai Bizottságok választását az egészségügyben. A folyamatot a vármegyei irányító intézmények és a budapesti centrumkórházak szervezik az Országos Kórházi Főigazgatóság közreműködésével, így az orvostársadalom közvetlenül, titkos szavazáson dönthet a szakmai-etikai kérdésekben meghatározó testületek összetételéről. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyében Nyíregyházán, Nagykállóban, Mátészalkán, Fehérgyarmaton, Kisvárdán a kórházakban adhatják le a szavazásra jogosultak szavazataikat 2023. augusztus 1-én, augusztus 8-án és augusztus 14-én reggel 8 órától 16 óráig.

Intézményünkben az alábbi időpontokban lehet leadni a szavazatokat:

augusztus 1. kedd, 8.00-16.00 között
augusztus 8. kedd, 8:00-16:00 között
augusztus 14. hétfő, 8:00-16:00 között
helyszín a megjelölt napokon: Könyvtár

Kik szavazhatnak?

Szavazhatnak az adott vármegyében dolgozó, azaz aktív orvosok, fogorvosok és egyéb diplomások (a továbbiakban együtt: szavazásra jogosultak). Aktívnak minősül az a szavazásra jogosult, aki érvényes működési nyilvántartással rendelkezik, valamint az is, aki érvényes működési nyilvántartással nem rendelkezik, de valamely egészségügyi szolgáltatónál felügyelet mellett jogszerűen egészségügyi tevékenységet végez.

A szavazásra jogosultnak az adott vármegyében rendelkeznie kell legalább egy, valamely egészségügyi szolgáltatónál aktuálisan fennálló foglalkoztatási jogviszonnyal, mely tény rögzítésre is kerül a névjegyzékben.

A szavazójog a szakképesítéshez kötődik, választhatnak valamennyi ellátási formában (az alapellátásban, a járóbeteg-szakellátásban, a fekvőbeteg-szakellátásban és a speciális ellátási formákban) és tulajdonosi formától függetlenül valamennyi egészségügyi szolgáltató (állami, önkormányzati, egyházi fenntartású intézmények, egyéni és társas egészségügyi vállalkozások) orvosai, fogorvosai és egyéb diplomásai.

Dr. Velkey György gondolatai

A jelöltekről és a szavazás menetéről bővebben a www.szszbmk.hu weboldalon tájékozódhatnak az érintettek.


Megközelíthetőség