Ugrás a tartalomhoz

Hírek

Sajtóközlemény

2023-11-17

Befejeződött a járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Szent Damján Görögkatolikus Kórházban

Sajtóközlemény

Befejeződött a járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Szent Damján Görögkatolikus Kórházban


Sikeres pályázat keretében elnyert európai uniós támogatásnak köszönhetően új fejlesztések valósultak meg a Szent Damján Görögkatolikus Kórház járóbeteg szakellátásában. A vissza nem térítendő – közel – 300 millió forint támogatási összegből a projektben érintett járóbeteg szakellátó szolgáltatások eszközparkjának fejlesztése és infrastrukturális körülményeinek javítása valósult meg, az Emberi Erőforrás Operatív Program keretein belül, 100 %-os támogatási intenzitással. A fejlesztés hatására Kisvárda városában és térségében több tízezer ember részesülhet magasabb színvonalú egészségügyi ellátásban. Az ünnepélyes átadásra 2023. november 17-én került sor.

Az Emberi Erőforrás Operatív Program keretén belül az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európai Uniós Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Államtitkárság felhívására nyújtott be sikeres pályázatot a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórház.

Az EFOP-2.2.19-17-2017-00024 azonosító számú „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése” elnevezésű pályázatban elnyert támogatással az intézmény a járóbeteg szakellátás infrastrukturális körülményeinek javítását tűzte ki célul. A projekt megvalósítási ideje: 2022. 02.01. – 2023.09.30.

A projekt keretében a közel 300 millió forint uniós támogatás segítségével építési beruházásra és eszközbeszerzésre került sor. A fejlesztés eredményeként megtörtént a fül-orr-gégészeti, audiológiai, nőgyógyászati, gyermekgyógyászati szakrendelők és várótermek, valamint az onkológiai, radiológiai, tüdőgyógyászati járóbeteg szakellátások infrastrukturális körülményeinek javítása is, az akadálymentesítési szempontok érvényesítésével. Az uniós támogatásnak köszönhetően a fül-orr-gégészeti ellátásban alkalmazható új orvostechnikai eszközökkel, továbbá a mozgásszervi megbetegedések rehabilitációjában alkalmazható kezelőegységekkel is bővült az intézmény eszközparkja.

Az ünnepélyes átadáson Hegyi Henrik Dénes, az intézmény főigazgatója köszönetét fejezte ki a projektben résztvevőknek a megvalósításban nyújtott segítségért, kiemelve, hogy a beszerzett modern eszközöknek és az infrastrukturális korszerűsítéseknek köszönhetően a térségben több tízezer ember részesülhet magasabb színvonalú egészségügyi ellátásban. Az esemény zárásaként dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő a jelenlévő díszvendégekkel közösen vágta át az átadást jelképező nemzeti színű szalagot.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projektről bővebb információt a www.kisvardakorhaz.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

Kalóné Salzmann Orsika Éva projektmenedzsertől, az alábbi elérhetőségek egyikén:
E-mail cím: salzmann.orsi@kisvardakorhaz.hu;
Telefonszám: +36 70/668-7212.

A Sajtóközlemény letölthető változata


Megközelíthetőség