Ugrás a tartalomhoz

Hírek

 Orvosdiagnosztikai eszközöket kapott a Kisvárdai Kórház Barátainak Alapítványa a Kerekes Kft. és a Privát Élelmiszerlánc jóvoltából

2023-10-17

Az eszközök a gyermekek kórházi ellátását és mielőbbi gyógyulását segítik

Adni és segíteni jó! - a Kerekes Kft. és a Privát Élelmiszerlánc nagyértékű adományát ezzel a jelmondattal adták át a cégcsoport képviselői a Kisvárdai Kórház Barátainak Alapítványa részére. A több mint 5, 5 millió forint összértékű orvosdiagnosztikai eszközök kórházunk gyermekosztályára kerülnek, hozzájárulva ezzel a gyermekek mindennapi kórházi ellátásához és mielőbbi gyógyulásához.

Az adományátadáson Kerekes Tibor beszerzési vezető elmondta, hogy a Kerekes Kft. és a Privát Élelmiszer üzletlánc kiskereskedelmi partnerei immár harmadik éve, a működési területén lévő nyolc megyében található (Békéscsabán, Miskolcon, Debrecenben, Gyöngyösön, Jászberényben, Salgótarjánban, Cegléden és Kisvárdán) kórház gyermekosztályát támogatta. Az idei évben már több, mint 18 millió forint értékű eszközadománnyal járultak hozzá a gyermekosztályok infrastrukturális fejlesztéséhez, az összeg pedig úgy képződött, hogy a Privát Élelmiszerlánc kiskereskedelmi egységei által felajánlott összeget a Kerekes Kft. megduplázta. Ebből a 18 millió forintból pedig kórházunk részesülhetett a legfőbb arányban.

A beszerzett eszközöket dr. Veres Eleonóra orvosigazgató és dr. Molnár Sándor osztályvezető főorvos köszönte meg az adományozóknak, kiemelve, hogy a betegellenőrző moduláris monitorok, a kórházi mellszívó készülék, a vérnyomásmérő készülékek, a pulzoxyméterek, a kompresszoros inhalátorok, a légzésfigyelő készülékek és az érintésmentes hőmérők mennyire fontos, biztonságot jelentő eszközei a mindennapi betegellátásnak. A támogatók arra is gondoltak, hogy meglepjék a gyermekosztály kis betegeit is, akiknek ajándékokkal, kifestőkkel, mesés kártyajátékokkal kedveskedtek.

Hálásan köszönjük a nagylelkű támogatást a Kerekes Kft.-nek és a Privát Élelmiszerláncnak, akik a jövőben is kiemelt céljuknak tekintik ezt a példás kezdeményezést! További jótékonysági tevékenységükhöz sok sikert és jó egészséget kívánunk!

Megközelíthetőség