Ugrás a tartalomhoz

Hírek

2022-05-13

Május 12-én, a modern ápolás alapítója, Florence Nightingale születésének évfordulója alkalmából világszerte köszöntik az ápolókat.

MÁJUS 12. – AZ ÁPOLÓK NEMZETKÖZI NAPJA


Május 12-én, a modern ápolás alapítója, Florence Nightingale születésének évfordulója alkalmából világszerte köszöntik az ápolókat. Ebből az alkalomból tartottunk ma ünnepi megemlékezést kórházunkban.

A Himnusz után, a Szent György Görögkatolikus Óvoda gyermekeinek néptánc előadását láthatták az ünnepség résztvevői. A jeles eseményen Kocsis Fülöp érsek-metropolita és Dr. Seszták Miklós, térségünk országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket. Ünnepi köszöntőt mondott Kropkóné Popovics Tímea vezető ápoló.

Az ünnepi megemlékezésen minden évben Florence Nightingale brit ápolónő előtt fejezzük ki tiszteletünket. Ő volt az, aki hivatássá tette a szakmát, egyben megteremtette a betegápolás etikai alapjait.

A megemlékezés egyben alkalom arra is, hogy elismerjük és megköszönjük azoknak az ápolóknak a munkáját, akik kiemelkedő szakmai tudásukkal, elhivatottságukkal, a mindennapokban nyújtott kitartó, áldozatos munkájukkal segítik a betegek mielőbbi gyógyulását, mellyel hozzájárulnak kórházunk színvonalas egészségügyi ellátásához.

Az Ápolók Napján elismerő oklevélben részesült munkatársaink:

Andrekovicsné Imre Bernadett, Battyányi Marianna, Benkőné Szenes Mónika, Dragonya Attiláné, Farkas Nikoletta, Hamza Tiborné, Kovács Irén, Miklósi Istvánné, Pádvai Füstös Valéria, Pusztainé Vincze Melinda, Sebők Lászlóné, Sztercsa Éva, Varga Erika Ibolya, Vinczéné Molnár Andrea, Virág Ferencné

Az ünnepi alkalomra Leleszi Tibor, Kisvárda város polgármestere egy gyönyörű, hatalmas tortával lepte meg az egybegyűlteket, melyet ezúton is köszönünk.

A kitüntetetteknek szívből gratulálunk, egyben köszönetünket fejezzük ki a kórházunkban dolgozó valamennyi ápolónak és asszisztensnek munkájukért és helytállásukért!


Az ünnepségen készült fényképek


Megközelíthetőség