Ugrás a tartalomhoz

Hírek

Mágnesterápiás kezelések is segítik a betegek gyógyulását intézményünkben

2023-07-27

Új készülékekkel bővült a mozgásterápiás eszközpark

Intézményünk mozgásterápiás eszközparkja a Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Szent Damján Görögkatolikus Kórházban című, EFOP-2.2.19-17-2017-00024 számú projektnek köszönhetően újabb készülékekkel bővült.

A BTL-4920 Premium típusú kezelőegység alacsony frekvenciájú impulzusos elektromágnes mező alkalmazásán alapul. Az eszköz biológiai hatása elsősorban fájdalomcsillapítást, anyagcsere és helyi vérbőség fokozást – ezáltal helyi vérellátás növelést, gyógyhajlam javulást eredményez. A mágnesterápiás kezelést főként traumatikus eseteket követően, elhúzódó csonttörésekben, lágyrészsérülésekben, degeneratív reumatológiai rendellenességekben, tartós csont-, izom- és lágyrészfájdalom esetén javasolt alkalmazni. Kórházunkban két készülék áll rendelkezésre, az egyik a reumatológián, a másik a mozgásterápián érhető el. A kezelés kombinálható elektroterápiás, ultrahangos és egyéb fizioterápiás kezelésekkel. Ellenjavallatai megegyeznek az egyéb fizioterápiás kezelés ellenjavallataival.

Új BTL-4825S Premium típusú komplex elektroterápiás készülék is beszerzésre került a projekt keretén belül, ami a kombinált lézer és ultrahangos kezeléseink spektrumát bővíti a jövőben.

Továbbra is végzünk lökéshullám terápiát, mely kezelést – mint országszerte mindenütt, NEAK finanszírozás hiányában – térítés ellenében lehet igénybe venni, de valamennyi magánellátóhoz viszonyítva lényegesen kedvezőbb áron. Az árakról tájékozódni a kisvardakorhaz.hu weboldal Térítéses Szolgáltatások menüpontjában, az Egyéb díjak címszó alatt lehet.A kezelésekre történő beutalás a kórház mozgásszervi megbetegedéseket kezelő területeiről, a reumatológia, traumatológia, rehabilitáció, neurológia, ortopédia járó- és fekvőbeteg egységeiből, szakorvosi vizsgálatot követően történik.
A mozgásterápia fizioterápiás asszisztensei, gyógytornászai várják a kezelést igénylő pácienseket, illetve ezek lehetőségeiről is készséggel adnak felvilágosítást.


Megközelíthetőség