Ugrás a tartalomhoz

Hírek

Különleges pillanatoknak lehettünk részesei, Lovagok érkeztek a Szent Damján Görögkatolikus Kórházba, igazán nemes szándékkal. Közel ezeréves múltra tekint vissza a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Rend, Kórházas Lovagok szervezete.

Számtalan helyen segítettek már az elmúlt években, jótékonysági munkájuk elsősorban a kórházakra és gyermekintézményekre fókuszál, és támogatta az elmúlt években számos ilyen intézmény eszközfejlesztési igényét. Így külön megtiszteltetés számunkra is, hogy ellátogattak hozzánk, annak szellemében, hogy az ukrajnai beteg és sérült menekültek ellátására kijelölt intézményünket támogassák, mely komoly nemzetközi összefogás eredménye.

A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Rend Kórházas Lovagok és a Kórházi Lovagok Alapítvány adományát Pandur Éva, a Rend Magyarországi Parancsnokságának parancsnoka és Cseh Béláné, az alapítvány kuratóriumi elnöke adta át Hegyi Henrik Dénes főigazgató úrnak.

Az anyagi támogatást kórházunk ultrahang készülék vásárlására fordítja, ezzel is elősegíthetjük a háborús körülményeket megélt, menekülni kényszerülő emberek szakszerű egészségügyi ellátását.

Hálásan köszönjük az adományt, és további sok sikert kívánunk a Kórházas Lovagok jótékonysági tevékenységéhez!


Megközelíthetőség