Ugrás a tartalomhoz

Hírek


Kitüntetés és remek előadások a MESZK Jubileumi Kongresszusán


2023. szeptember 07. - 09. között rendezte meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara X. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusát Siófokon.

A kongresszus Magyarország legnagyobb egészségügyi szakdolgozóknak szóló rendezvénye. A maximális pontértékkel bíró, minősített esemény tudományos és szakmai fejlődési lehetőséget kínál egészségügyi szakdolgozók részére.

Az első nap Díjátadó Gáláján ünnepélyes keretek között kerültek átadásra a Kamara által alapított szakmai díjak. Az elismerésben részesülőket rangos szakmai zsűri választja ki.

Nagy örömünkre "MESZK-ért Díj-ban részesült Szabolcs-Szatmár- Bereg Vármegyéből Farkasné Juhász Zsuzsanna, kórházunk neurológiai-és stroke osztályának osztályvezető ápolója, a kisvárdai helyi szervezet elnöke. A kitüntetés azon személyek munkájának elismerése, akik emberi magatartásukkal, szakmai elkötelezettségükkel, helytállásukkal méltán vívták ki kollégáik elismerését, és ezzel növelték a MESZK presztízsét. Büszkék vagyunk kolléganőnkre, szívből gratulálunk!

A soron következő napokban a tudományé volt a főszerep. Nagy izgalommal vártuk szakdolgozóink munkáinak eredményeit, hiszen a Szent Damján Görögkatolikus Kórházból hat munkatársunk színvonalas előadását kísérhettük figyelemmel, különböző témákban:

- Takácsné Jenei Éva: Kommunikáció az egészségügyben

- Székely László: Mi kórság senyveszt barátom?

- Szásziné Kovács Éva: "Mielőtt kiégnél, mint egy izzó!" - Tanulj!

- Szántóné Németh Nárcisz: "Sokkolandó vagy nem sokkolandó?" - Az egészségügyi dolgozók mentális újraélesztése

- Bereczki Hajnalka: Ez csak szerelem? Vagy léteznek szívproblémák fiatal korban is?

- Potorné Kovács Anikó: Fél lábbal a paradicsomban! - A labordiagnosztika jelentősége az intenzív osztályon, Crush syndromás beteg esetismertetése kapcsán

A kongresszus szervezői idén is a szakmaiságot helyezték középpontba, de nem kellett szomorkodniuk azoknak sem, akik a tudományos eszmecserék mellett sportolási, kikapcsolódási lehetőségre vágytak a három napos rendezvény alatt.

Tizenkét fős csapatunk Jakabné Harcsa Erzsébet ápolási igazgatónő vezetésével idén is méltó módon képviselte intézményünket, köszönjük előadóinknak a felkészülést, és köszönjük a Területi Kamara nagymértékű támogatását.
Megközelíthetőség