Ugrás a tartalomhoz

Hírek

2019-02-05

Kórházunk 2018 decemberében Németországból adományként kapott...

Kórházunk 2018 decemberében Németországból adományként kapott 26 darab elektronikus kórtermi betegágyat.
Az adományozó Orts-Caritas-Verband Hengersberg e. V.

Ezáltal lehetőségünk adódott a több éve, évtizede folyamatos használat során megkopott, elhasználódott ágyak egy részének cseréjére. A csere a műszaki állapotuk átvizsgálása után fokozatosan valósult meg, visszatérő betegeink örömmel vették észre, hogy kényelmesebb, jobb minőségű ágyat találtak, amikor megérkeztek osztályainkra.

Az elhelyezésüknél ugyanis figyelembe lett véve, hogy lehetőleg egy kórterem azonos típusú ágyakkal legyen felszerelve, ami belépve egy kórterembe máris a rendezettség, tisztaság érzését kelti az egyébként kórházba szorongással érkező számára.
Az elektronikus kórtermi ágyak használatával kényelmes, komfortos pihenés, betegellátás valósul meg. Teljes biztonság - az oldalrácsoknak köszönhetően egyedül lehet hagyni a beteget. A felhúzott rácsok megakadályozzák, hogy kiessen, vagy zavart állapotban felkeljen. Ha nincs rá szükség, leengedve hagyható.
Önállóságot nyújt a betegnek, mivel - gombnyomásra egyedül is képes az ágy fejrészét, a kívánt magasságba állítani, akár ülő helyzetig, megszünteti a mástól való függés nyomasztó érzését. Az ágyrács helyzetváltoztatásban, mobilizálásban nagy segítség, elősegítve az önállóság elérését. Az ellátást biztosító személyzetnek praktikus, mert négy keréken gördül, így könnyedén odébb tolhatjuk, áthelyezhetjük a beteggel együtt, szükség esetén fékje rögzíthető. Így jobban hozzáférhetünk mosdatásnál, tornáztatásnál is. Az ápoló személyzet időt és energiát takarít meg. Kíméli a gerincet - nem kell lehajolnia a beteghez. Az ágyat a távkapcsoló segítségével felemelhetjük az ideális magasságig, életmentő beavatkozásoknál jelentősége nagy. Így kényelmesen, nagyobb megerőltetés nélkül végezhető a mosdatás, öltöztetés, egyéb élettani szükségletek kielégítése. A lábvég megemelése esetén végtagpolcolás kivitelezhető.
Kialakult:
• A magasabb komfort, esztétikus, higiénikus környezet a beteg, a hozzátartozó és az ápoló személyzet részére.
• Az ellátást nyújtó személyzet munkafeltételeinek javítása, egészségének védelme, munkájának megkönnyítése → pszichés elégedettség → jobb munkakedv → hatékonyabb munkavégzés.

KÖSZÖNJÜK! Reméljük, még folytatódik hasonló szállítmányok érkezése, hogy ha szakaszosan is, de cserére kerüljenek az elkopott, elhasználódott sok beteget kiszolgált ágyak.

Kovács Miklósné vezető asszisztens, Baleseti sebészeti osztály


Megközelíthetőség