Ugrás a tartalomhoz

Hírek

Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztésének ünnepélyes átadása a Szent Damján Görögkatolikus Kórházban

2023-11-20

Több tizezer ember részesülhet magasabb színvonalú betegellátásban

Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztésének ünnepélyes átadása a Szent Damján Görögkatolikus Kórházban


Megvalósult a járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése kórházunkban, ünnepélyesen is átadtuk a megújult szakrendeléseket, várótermeket és a beszerzett új orvostechnikai eszközöket.

A projekt közel 300 millió forint, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg, az Emberi Erőforrás Operatív Program keretén belül, 100%-os támogatási intenzitással.

Az EFOP 2.2.19-17-2017-00024 Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése a Szent Damján Görögkatolikus Kórházban elnevezésű pályázat projektzáró ünnepségén Hegyi Henrik D. főigazgató projektismertetőjében elmondta, az uniós támogatás jelentős mértékben hozzájárult a tüdőgondozó kialakításához a kórház területén, melynek köszönhetően megvalósulhatott az egy telephelyen történő működés, továbbá kiemelte: a fejlesztések célja, hogy magasabb színvonalú egészségügyi ellátásban részesülhessenek Kisvárda és térségének lakosai - legyen szó akár gyermekekről, kismamákról, mozgásszervi betegségben szenvedőkről -, és emellett a dolgozók munkakörülményei is javulhassanak.

Az eseményen dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő is gratulált a legújabb eredményes fejlesztéshez, aki ünnepi köszöntője végén azt kívánta az intézmény vezetőinek, hogy minél több sikeres projektátadó eseményt szervezhessen a kórház a jövőben is.

Az intézmény további fejlesztésekre törekszik, tudatos tervezéssel, hosszú távon szeretné megteremteni a betegellátás folyamatos fejlődésének lehetőségeit.


Megközelíthetőség