Ugrás a tartalomhoz

Hírek

Ismét új ultrahangkészülékkel bővült kórházunk orvosi eszközparkja.

2024-06-03

Az eszköz a szülészet-nőgyógyászati szakterületen segíti orvosaink munkáját

Az orvosi képalkotás nélkülözhetetlen szerepet tölt be az egyes állapotok vagy rendellenességek feltárásában és diagnosztizálásában, rengeteg információ nyerhető ezzel a módszerrel.

Év elején kardiológiai szakterületünkre érkezett új ultrahang, az elmúlt napokban beszerzett Philips Affiniti 50G ultrahangkészülék pedig a szülészet-nőgyógyászati járóbeteg szakellátás területén segíti a jövőben orvosaink munkáját. A Philips cég modellje egy csúcstechnológiás eszköz, amellyel az összes európai szülészeti-nőgyógyászati protokoll vizsgálat elvégezhető.

Soktétű beállítási funkcióinak köszönhetően hatékonyabb, pontosabb képalkotást tesz lehetővé, minden szempontból maximálisan kielégíti a mai orvosszakmai igényeket. Kiváló képminőséggel rendelkezik, és a kismamák 4D-s vizsgálatára is lehetőséget nyújt.

A 20 millió forint értékű eszköz anyagi fedezetét az Egészségügyi Világszervezettel (World Health Organization, WHO) kötött megállapodás biztosítja. A WHO további 15, 5 millió forint értékben gyógyszerbeszerzési támogatást is nyújt kórházunknak, ezekkel a támogatási lehetőségekkel elősegítve a térség betegeinek ellátását.Megközelíthetőség