Ugrás a tartalomhoz

Hírek

Elismerések átadása Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából

2024-05-13

Köszönjük intézményünk valamennyi ápolójának és asszisztensének a betegápolás terén végzett munkát.

Május 12. az Ápolók Nemzetközi Napja. Ötven évvel ezelőtt az Ápolók Nemzetközi Tanácsa május 12-ét választotta az Ápolók Nemzetközi Napjává. 1820-ban ugyanis ezen a napon született Florence Nightingale, firenzei születésű angol ápolónő, aki megreformálta a nővérképzést és a betegellátást, statisztikai megközelítéssel hatékonyabbá tette az orvoslást. A világnap apropóján mi is örömmel ünnepeltük intézményünk ápolóit, megköszönve mindannyiuknak azt az áldozatos munkát, amit a betegápolás terén végeznek.

Ünnepi rendezvényünkön Leleszi Tibor polgármester, Juhász Géza atya, a Miskolci Egyházmegye főhelynöke és Dr. Seszták Miklós, térségünk országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket. Ünnepi beszédet mondott Hegyi Henrik Dénes főigazgató.

Ez a világnap évről évre kiváló alkalom arra, hogy elismerjük és megköszönjük ápolóink munkáját, akik kiemelkedő szakmai tudásukkal, elhivatottságukkal, a mindennapokban nyújtott kitartó, áldozatos munkájukkal segítik a betegek mielőbbi gyógyulását, mellyel hozzájárulnak kórházunk színvonalas egészségügyi ellátásához.

Az elismeréseket Kropkóné Popovics Tímea, intézményünk ápolási igazgatóhelyettese és országgyűlési képviselő úr adta át.

Az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából elismerésben részesült munkatársaink:

Balogh Bertalanné, Barócsi Ágnes, Bujdosó Sándorné, Dankó Zsolt, Debrei Péterné, Éles Zoltánné, aki sajnos nem tudott részt venni az ünnepségen, Kopezda Attiláné, Kovács Lászlóné, Matóné Rákóczi Valéria, Mihalekné Krimszki Mária, Molnárné Juhász Zsuzsanna, Novákné Juhász Erika, Rónainé Komlósi Erzsébet, Szabó Zsuzsanna, Tutorné Révész Erika, Ungvári Gyula Tiborné.

Leleszi Tibor, Kisvárda város polgármestere a sokéves hagyományokhoz hűen egy gyönyörű, hatalmas tortával lepte meg az ünnepelteket és ünneplőket, melyet ezúton is köszönünk.

A kitüntetetteknek szívből gratulálunk, egyben köszönetünket fejezzük ki a kórházunkban dolgozó valamennyi ápolónak és asszisztensnek munkájukért és helytállásukért!


„Egy legyen bennünk az akarat, felkeresni a szenvedést, s enyhíteni azt!"
Kossuth Zsuzsanna – Magyarország első főápolója


Az esemény fényképei


Megközelíthetőség