Ugrás a tartalomhoz

Hírek

2023-03-14

Sokat tehetünk a jövő generációjáért


Az egészséges életmód kulcsfontosságú az életünkben, és tennünk kell érte – ez a gondolat olykor már unalmasnak és elcsépeltnek tűnhet, azonban mégis érdemes és fontos róla újra és újra beszélni. És ha lehet, minél korábban, már kisgyermek korban elkezdeni azt a tudatos nevelést, ami hozzájárulhat az egészséges felnőtté váláshoz.

Erre kínálkozott lehetőség március 10-én a kisvárdai Angyalkert Görögkatolikus Óvodában, az ovi mindennapi életében ugyanis fontos szerepe van az egészséges életmódra nevelésnek. A szervezők kórházunk szakembereit kérték fel arra, hogy játékos formában ismertessék meg a gyerekekkel az egészséges életforma alapjait, legfontosabb területeit.

Molnárné Zubály Angéla a helyes kézmosás technikáját tanította meg az ovisoknak, Csubákné Natkó Andrea és Kozmáné Demeter Gabriella gyógytornászok vidám hangulatban tornáztatták meg őket és a testtartásra is odafigyeltek. A megfelelő táplálkozás jelentőségéről pedig Szásziné Kovács Éva és Molnár Zita tartott játékos bemutatót.

Bízunk benne, hogy ez a program sok érdekességet és hasznos élményt nyújtott kicsiknek és nagyoknak egyaránt, és segít, hogy a gyerekek is megértsék, megtanulhassák az egészséges élet alapjait.

Munkatársaink örömmel vettek részt ebben a kezdeményezésben, hiszen az ilyen jellegű társadalmi szerepvállalással sokat tehetünk a jövő generációjáért.




Megközelíthetőség