Ugrás a tartalomhoz

Hírek

2022-09-21

Tartalmas napok Siófokon, sok szakmai tapasztalattal

2022. szeptember 8-10 között került megrendezésre a MESZK IX. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusa Siófokon. Több munkatársunk vett részt az eszmecserén, köztük a MESZK helyi elnöke, Farkasné Juhász Zsuzsanna.

A rendezvény tudományos szekcióinak programja között három kollégánk előadása is szerepelt. Az összejövetel első napján Potorné Kovács Anikó- aneszteziológiai és intenzív szakápoló „Egy a cél, egy a harc! - avagy az összehangolt team munka jelentősége a COVID intenzív osztályon” címmel mutatta be prezentációját, melyben rávilágított a team munka fontosságára és jelentőségére.

Takácsné Jenei Éva, csecsemő- és gyermekápoló „A gyermekellátás és színterei a COVID járvány idején” témájú előadása is ezen a napon hangzott el, melyben a gyerekek Covid-érintettségével kapcsolatos fontos tudnivalókat és a többszervi gyulladást ismertette.

A kongresszus utolsó napján Petranics Marianna, kórházunk egészségügyi szakoktatója is prezentált, bemutatójának címe: A segítő kéz ereje. Az előadás témája az orosz-ukrán háború menekültjeinek egészségügyi ellátásának bemutatására épült – kiemelve a felmerülő nehézségek megoldásának fontosságát.

A szakmai diskurzuson idén is tartalmas beszélgetések, kiváló kulturális események színesítették a programot, kollégáink hasznos tapasztalatokkal tértek haza.


Megközelíthetőség