Ugrás a tartalomhoz

Hírek

Belgyógyászok szakmai találkozója

2024-05-07

A fertőző betegségek és a belgyógyászat kapcsolata volt a fókuszban


Tartalmas előadások, tudásmegosztás, elmélyült szakmai eszmecserék, jó hangulat - röviden így foglalhatnánk össze a Magyar Belgyógyász Társaság Északkelet-magyarországi Szakcsoportjának Tavaszi Tudományos Ülését. Idén kórházunk adhatott otthont ennek a szakmai fórumnak. A Társaság tartott már tudományos ülést intézményünkkel közösen 2015-ben, és nagy öröm számunkra, hogy ismét házigazdái lehettünk ennek az eseménynek.

A Tudományos Ülés vezérfonala a belgyógyászat és az infektológiai betegellátás határterülete köré épült, vagyis a fertőző betegségek és a belgyógyászat kapcsolódása volt a fókuszban. A téma aktualitását az adta, hogy napjainkban a nagyfokú mobilitás lehetővé teszi azt, hogy a fertőzések viszonylag rövid időn belül távoli területekről is megjelenjenek hazánkban.

Ennek jelentősége különösen fontos a koronavírus járvány óta.

A szakmai szimpózium előadói között Budapestről, Egerből, Miskolcról és Debrecenből érkező belgyógyász szaktekintélyeket is köszönthettünk, a hallgatóság soraiban pedig négy vármegye, Hajdú-Bihar vármegye, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, Heves vármegye és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye belgyógyász szakemberei foglaltak helyet.

Köszönjük a részvételt mindenkinek, bízunk benne, hogy ezen a szakmai találkozón is sikerült a meghívott szaktekintélyek vezetésével sok érdekességet átadni a gyakorló belgyógyászok számára.


Fotógaléria


Megközelíthetőség