Ugrás a tartalomhoz

Hírek

2022-12-20

Ünnepélyes keretek között átadtuk kórházunk felújított Sürgősségi Betegellátó Osztályát.

Ünnepélyes keretek között átadtuk kórházunk felújított Sürgősségi Betegellátó Osztályát.

Az átadáson köszöntőt mondott dr. Seszták Miklós, a térség országgyűlési képviselője, Hegyi Henrik Dénes főigazgató úr ismertette a projekt megvalósulásának részleteit, és Dr. Sayej Walid osztályvezető főorvos bemutatta a Sürgősségi Betegellátó Osztály mindennapjait., majd Dr. Papp Tibor, a Nyíregyházi Egyházmegye főhelynöke vezetésével az egyházak képviselői megszentelték és megáldották a megújult épületrészt.

A „Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési program 2014-2020” keretein belül közösen pályázott és nyert támogatást a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórház és partnere, az Ungvári Járási Kórház.

A „Határon átnyúló együttműködés a magas kockázatú beteg érdekében” című, megközelítőleg 915.000 Euro összköltségű projekt célja a sürgősségi betegellátás fejlesztése Kisvárdán, illetve az intenzív ellátás fejlesztése Ungváron, mely részben ENI támogatásból, állami támogatásból, és az intézmények saját erőforrásából valósul meg.

A fejlesztésnek köszönhetően modernebb, a XXI. századi igényeket kielégítő körülmények között kerülnek ellátásra a Kórházunk Sürgősségi Betegellátó Osztályára érkező betegek.

Az esemény részeként emlékfal avatással állítottunk méltó emléket a hazai sürgősségi betegellátás ikonikus alakjának, Dr. Pikó Károlynak, akinek munkásságát és emberségét kórházunk döntéselőkészítő és közbeszerzési osztályának vezetője, Kalóné Salzmann Orsika Éva szavai méltatták.

Dr. Pikó Károly (1952 – 2018) a hazai sürgősségi betegellátás megvalósításának meghatározó alakja, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság örökös alapító elnöke. A nyíregyházi Jósa András Oktatókórház egykori főigazgatója és orvosigazgatója, az ország első sürgősségi osztályának alapítója kórházunkban közel 3 évet tevékenykedett.


Fényképek az átadásról


Megközelíthetőség